OVER CDS

Van AirSprinter tot Sprinter 3000

Ons verhaal

Een beetje geschiedenis

Cargo Data Systems is opgericht in 1991 en was jarenlang gevestigd op Schiphol. En in die tijd ontwikkelden we AirSprinter voor luchtvrachtexpediteurs. AirSprinter draaide op eenvoudige hardware en onder MS-DOS, de beroemde groene en gele schermen. Naderhand werd ook RoadSprinter ontwikkeld voor de wegexpediteur.

In 1998 is er begonnen met de ontwikkeling van het alom bekende en zeer gewaardeerde Sprinter 2000. Dit nieuwe software pakket werd voor het eerste geleverd in 2000 en draaide onder Windows.
Sprinter 2000 kreeg modules voor wegexpeditie, luchtvracht, zeevracht, douane aangiften en WMS.

Om zowel de Belgische klanten als de klanten in Nederland beter te kunnen bedienen verhuisden we het kantoor in 2006 naar Roosendaal. Door de groei van CDS betrokken we in 2015 het huidige pand in Oud Gastel.

Na bijna 20 jaar trouwe dienst besloten we in 2017 dat het tijd werd voor een opvolger van Sprinter 2000. Het nieuwe pakket, genaamd Sprinter 3000, draait volledig in de cloud en kan altijd en overal gebruikt worden. In 2019 namen een aantal pilot klanten de eerste versie in gebruik.
Sinds 2022 bevat Sprinter 3000 alle bekende modules. En tot op de dag van vandaag wordt er hard gewerkt door het hele CDS team, om Sprinter 3000 nog beter te maken, zodat we met slimme oplossingen onze klanten nog efficiënter en sneller kunnen laten werken. 

Onze aanpak

Bij Cargo Data Systems beseffen we dat de klant het middelpunt vormt van elk bedrijf ​

Sinds 1991 timmert Cargo Data Systems aan de weg op het gebied van automatisering voor expeditie, logistiek en transport.
CDS is een vooruitstrevende organisatie waarbij de focus ligt op het constant vernieuwen van software om zo een passende oplossing te bieden voor expeditie en transport in de lucht-, zee-, weg-, en railtransport. Meer dan twintig jaar vakkennis, ervaring en enthousiasme staan garant voor een snel, gebruiksvriendelijk en compleet softwaresysteem.
De pakketten Sprinter 2000 en 3000 worden dan ook al jaar en dag gebruikt door duizenden enthousiaste logistieke professionals.

Zonder tevreden klanten kan een bedrijf niet groeien. We doen er dan ook alles aan om je te bieden wat je vraagt: cloud software instelbaar volgens de noden en behoeften van jouw bedrijf.
Met persoonlijke service, een degelijke training en constante Nederlandstalige support komen wij, samen met jou, heel ver!


Een sterk team achter Sprinter 3000

Ons voltallige team doet er alles aan om jouw transport- of expeditiebedrijf soepel te laten draaien.


Hoe kunnen we jou helpen?

Wist je dat we ons eigen TMS (Transport Management Systeem), Sprinter 3000 wel eens vergelijken met LEGO?
Dit komt doordat je Sprinter 3000 uit kan bouwen met de modules die je nodig hebt!
Een klein of startend bedrijf? Geen probleem!
Wil je uitbreiden? Ook geen probleem!
De modules die je gebruikt bepaal je zelf.
Zie ze als LEGO stenen die je op de LEGO plaat plaatst. Begin klein en bouw groots. Durf te dromen!

Persoonlijk met ons kennismaken?

Dat kan perfect! Neem contact met ons op en we helpen je met plezier verder!